Altså, Tassen hadde bare et stort ønske til sin bursdag – den skulle feires i ute grillhuset tilmormor og morfar. det skal her sies at de bor et sted der mrfar har gått tulling i nærområdet, laget balansestokker, bålplass, dukkehus, lekestativ og liknende til ungene – med andre ord et eldorado for ungene.

pict0003_00.jpgpict0004_00.jpgpict0007_00.jpg

Far og mor kaster seg rundt. Mor baker, mens far tenker aktiviteter. Dagen blir slik, ungene samles og tror de skal få grillpølser i grillhuset. Problemet er at “slemme -jon” har vært å stjælt maten. Skal ungene få den til bake må de

 1. Slå inn en spiker i en planke i garasjen. Overraskende nok hadde en del av ungene ikke gjort det før. Mens andre var reine snekkerene.
 2. Følge en 30 meter taubane med bind for øyene. En ganske artig lek, men var nok i letteste laget for denne aktive gjengen. (Bare vent til neste gang)
 3. Skyte på en boks med sprettert. Hadde laget tre spretterter, av buskerstrikk og Y – kvister. Ammunisjon var nyopptatte småpoteter. Merkelig nok var dette en aktivitet jentene falt for. Noen gikk tilbake og “vi måtte fylle bøtte med poteter igjen, for den blei tom”. Vil ikke vite hvor de fant potetene, håper de plukket dem fra bakken
 4. Finne fem søppel som “slemme – jon” hadde kastet fra seg. Hadde her plantetut fem embalasjeting i et område. Ungene kom selvsagt hjem med seks.
 5. Skru inn en skru. Øvelse i elektrisk skruing.

Deretter fant ungene maten i lekestua – med en ny lapp fra “slemme – jon”. Kakene var stjælt. og nye kravvar som følger:

 1. Balansere over en planke. Gikk greitt
 2. Opp en stige ned en stige. Var litt kryptisk her, men ungene fant fort ut at “slemme-jon” mente lekestativet.
 3. Skyte opp en rakett. Lager en rakett med tom flaske som fylles opp 1/3 med vann, putter i en vinkork der det er tredd en spyler slange i gjennom, i andre enden av spylerslangen er det festet en sykkelventil og tilraketten fyres av ved hjelp av en sykkelpumpe. Flaska går mellom 10 og 20 meter så også det ble en suksess.

Kakene som var gjemt i en kakeboks, ble funnet og “slemme – jon” var beseiret -) Så spiste vi pølser og kaker. Sjelden at jeg har sett så mye pølse og kake spist i en bursdag!

Noen var jo litt redd for “slemme-jon”, men vi tok en liten samtale om det og ble enig om at hadde ikke han vært der så hadde vi ikke fått gjort alt det vi hadde gjort. Noen av ungene smilte stort og spurte hvem som gjort dette, og svaret var”ikke bare jeg” slo de seg til ro med.

Par tampen brenner var det siste vi rakk å få tilfør en del av ungene ble hentet. Største jenta vil nå også ha en slik, så i januar blir suksessen gjentatt – med ski på beina -)

NB en ting ble avglemt – pakkene. Da alle ungene var reist ble de oppdaget og tassen fikk i ro og mak se hva han fikk av de forskjellig.

Reklamer

Én kommentar to “Utebursdag”

 1. Tina Says:

  For et fantastisk opplegg! Vi skal ha utebursdag for vår «soon-to-be» 7-åring, og vi kommer til å kopiere rått fra opplegget deres! (Hos oss er det mer en dyd av nødvendighet enn uttrykk for et ønske hos jubilanten – hele klassen MÅ bes og vi har ikke stoler nok til alle inne! 🙂

  Har du noen tips utover det du skriver her? Var dere mange? Vår utfordring er frykt for kule/regn – vi har ikke noe grillhus og bursdagen er 16. november.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s