Her er noen nyttige og unyttige tips. De fleste er prøvd.

Fjerning av veps

Støvsuger

Sett på det du har av rør, slik at den blir så lang som mulig. Desto lenger unna beista du står desto bedre.

Start støvsugeren før du setter slangen bort til hullet på vepsebolet. Sug inn både vepser og bol, husk å få med de som kommer tilbake fra tokt ellers vil du bli plaget med illsinte vepser i en tid framover.

Den lokale birøkteren

Det fins en liten mulighet for at det er en bisverm du har i veggen. Ta kontakt med en lokal birøkter for å finne ut av dette. De kan benytte seg av bisvermen for å lage honning. Dessuten er de vant til å bli stukket.

Spray

Etter å ha brukt noen bokser vil du kanskje ha tatt livet av et bol, men ikke vepsene som kommmer til å surre rundt restene i flere dager. Når du så etter tre dager i konstant krig med vepsene, tar sprayboks nummer tjuefire og setter lighteren foran for å svi av vepsebolrestene og setter fyr på ditt eget hus, ja da er du kvitt problemet for godt. Dette dekkes mest sannsynlig ikke av forsikringen…

Fluesmekker

Kun for de med spesielle interesser. Dette er mest moro for naboen, eller tildfeldig forbipasserende. Fins elektriske fluesmekkere som lager en kul zappe lyd når flua treffer.

 

Grilling

Det er feigt å bruke gassgrill eller elektrisk grill !

Tennvæske

Man kan selvsagt gjøre det som står på flasken, men det er ikke alltid at det fungerer. lag derfor et «lite indianertelt» av små trefliser. Sett kullene rundt og over teltet. men ikke lukk «døren». Når du tenner opp vil luft kun strømme gjennom døren og du får mye bedre fyr.
Varmluftspistol Gi full gass og varm så mange kull som mulig.
Sterk hjemmebrent Brukes som tennvæske, meget effektiv, selv om de fleste trøndere vil protestere mot bruken.
Om selve grillingen Ta deg tid til å la kullene ta skikkelig fyr. Når noen nevner grilling lag så tenn opp grillen, da er den kanskje varm nok til det skal lages mat. Når du kommer så langt her nordpå har det mest sannsynlig begynt å regne …

 

Akvarium

Glass flaske i akvariet.

Det finnes mange dekorative vinflasker, men det er litt lite spenstig å bare la de ligge på bunnen i en haug. Prøv dette

Skaff et 6 mm murbor. Jeg har stort sett boret på siden ved bunnen. Bor relativt sakte i glassflasken til du er i gjennom. Det kan lønne seg å gjøre dette under rennende vann, slik at boret ikke blir så varmt. Videre så kan flasken sprekke hvis man bruker for mye makt.

Når hullet er laget stikk så inn en luftslang i hullet og vips så har du en dekorativ flaks med luft i. Kan brukes stående og liggende.

Mygglarver

 

Sommers tid kan man sette en bøtte med vann ut i fri natur. Etter noen dager vil det finnes mygglarver der som man kan mate med. Dette er litt sikrere enn å ta mygglarver direkte fra en eller annen damm. Der kan man få med en del uønskede bakterier.

Observer. Denne maten kan ikke lagres inne. Etter en dag eller to vil larvene bli til mygg og de går fra å bli ofre til å bli rovdyr.

Planter Ta planter fra ferskvann, vask de meget godt i kaldt vann og la de ligge i en egen bøtte noen dager før du skyller de igjen og har de i akvariumet. Selvsagt kan noen fisker dø av fremmede bakterier, men noen sjanser må man ta.
Plassering Jeg har plassert akvariet under et vindu. Dette er kanskje ikke den beste plassering i forhold til lys og algevekster. Fordelen er under vannbytte kan man bare stikke slangen ut av vinduet. Vi bor ikke i blokk…

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s